Die tijd van het jaar is aanstaande..
Die tijd van het jaar is aanstaande..

Die tijd van het jaar is aanstaande..


Met die tijd van het jaar bedoel ik de december maand. Over 1,5 week is het alweer zover, de maand met al die feestdagen en voor mij ook verjaardagen. Allemaal prikkels incoming dus. Alleen hoe ga ik daar dit jaar mee dealen, want wanneer de feestdagen als Kerst en Oud & Nieuw vallen dit jaar niet echt gunstig…

De maand december, het is alweer bijna zover. Het is een maand die voor mij altijd wat dubbele gevoelens met zich mee brengt. Aan de ene kant heel leuk, want de gezelligheid van verjaardagen en de feestdagen doen me altijd goed (en ja het vele lekkere eten ook ;-)), maar ik word er altijd heeuul erg moe van. Duh Ruurd, vrij logisch als je NAH hebt.. Alleen hoe ga ik er dit jaar mee dealen?

Rust in december, maar wanneer dan?

Misschien klink het te negatief, maar ik denk dat ik dit jaar meer moeite ga hebben om alles goed in te plannen. Dan doel ik op de balans tussen rust en werk in combinatie met de feestdagen. Waarom? De feestdagen for instance vallen dit jaar in de weekenden. Dat betekent dat ik zoals het nu staat niet de nodige rust in de weekenden kan pakken. Ook doordeweeks wordt het lastig, want werk. Alleen op de woensdagen heb ik vrij, dus heb ik misschien maar 1 rustdag per week. Met alle verjaardagen en feestdagen in de maand december is dat echt te weinig!

Je begrijpt, ik zie er tegenop om die planning te maken. Voor mijn gevoel heb ik namelijk minder mogelijkheden om mijn rust tussendoor te pakken. Want buiten dat ik na de feestdagen direct weer aan het werk zou moeten, heb ik de weekenden tussendoor ook niet echt vrij. Hoezo dan? Nou, in de 2 weekenden tussen sinterklaas en Kerst staan waarschijnlijk de verjaardagen gepland. Planning struggles all over dus! Ik weet niet zo goed hoe ik daarin de balans ga vinden.

Hoe deed ik dat vorig jaar?

Vorig jaar (of was het alweer 2 jaar geleden) heb ik ook een blog artikel geschreven met wat tips en tricks over rust nemen tijdens de december maand. Weet je nog? Of volgde je me toen nog niet? Anyway, de content in dat blog artikel ga ik hier nu niet helemaal weer herhalen, maar als je benieuwd bent, kun je hem hier terugvinden!

Voor mezelf heb ik die blog ook weer even terug gelezen en ik ben gaan nadenken of en hoe ik die tips van toen op de decembermaand van nu kan toepassen. Een goede oplossing om Kerst en Oud en Nieuw te ‘overleven’ zou zijn: mijn werkgever vragen of ik tussen Kerst en Oud & Nieuw vrij kan krijgen. Maar kan ik dat wel vragen? De decembermaand is bij ons altijd een vrij drukke maand. Een oplossing kan zijn om die week maar 2 of 3 dagen te werken, zodat ik een extra vrije dag heb (er even vanuitgaande dat we 31 december (oudjaarsdag) gewoon aan het werk zijn). Dus dan zou het een optie zijn om maandag vrij te zijn, dinsdag werken, woensdag vrij, donderdag werken en vrijdag vrij om voor het weekend fit op Kerstdinertjes te verschijnen. Let wel, dit is gebaseerd op het feit dat ik niet de hele week vrij kan krijgen. Hoe dan ook is het belangrijk om het gesprek aan te gaan met mijn werkgever, maar ook met mijn vrienden en familie. Want ja, ook zij hebben misschien al plannen voor de feestdagen en hoe zij het voor zich zien. Ja, dit is een tipje 😉

Laten we binnenkort eerst maar eens bij mijn werkgever beginnen. Dan kan ik daar alles op afstemmen. Oké, volgens mij is dit een ongelooflijk chaotische blog geworden, sorry daarvoor. Wel ben ik benieuwd of jullie al hebben nagedacht over de balans behouden tijdens de decembermaand! Zo ja:

Hoe gaan jullie de balans behouden tijdens de decembermaand en specifiek tijdens de feestdagen? En dan gaat het er niet om of je ook werkt of niet. Zou het graag van iedereen willen weten 😉 Dus drop je reacties vooral hieronder!


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *