Over leven met Niet Aangeboren Hersenletsel
Jarig in corona-quarantaine
Jarig in corona-quarantaine

Jarig in corona-quarantaine


Ja, en dan heb je (naar alle waarschijnlijkheid) het coronavirus, zit je in quarantaine met je ouders en ben je jarig. Jarig zijn in corona-quarantaine is een rare gewaarwording kan ik je vertellen, maar aan de andere kant ook wel heel lekker. Waarom? Dat zal ik uitleggen.

Afgelopen week knapte ik elke dag een beetje op, met tussendoor nog wel een terugval. Een terugval die zich uitte in moeheid en daardoor werd ik ook weer een beetje benauwder. Gelukkig herstelde zich dat de dag erna en voelde ik me fit genoeg om een beetje werk op te pakken. Helaas lukte dat maar een paar uurtjes per dag, daarna was alle energie weer weg. Zo ging het tot en met afgelopen vrijdag.

Dan het verjaardagsweekend
jarig-in-corona-quarantaine-blogs-tot-op-zekere-hoogte

Zaterdag 4 april was ik jarig, 28 jaar alweer. Voor de eerste keer in een paar jaar was het weer eens super mooi weer! Ik heb daarvan genoten met koffie en een stukje Friese oranjekoek samen met mijn ouders. Want ja, ik vierde mijn verjaardag in corona-quarantaine, dus kon ik deze dag niet uitgebreid met vrienden vieren. Jammer, maar het had ook zijn voordelen. Dit jaar hoefde ik bijvoorbeeld niet van alles te regelen, zoals allerlei verschillende drankjes of hapjes of iets dergelijks. Deze verjaardag heeft me super weinig energie gekost en dat is lang geleden!

Normaal gesproken maakte ik me een paar weken van te voren al druk over hoe ik mijn verjaardag moest gaan inrichten. Wanneer ging ik het vieren met vrienden, wanneer met mijn familie en wanneer alleen samen met mijn vriend? Alles op één dag lukt na mijn ongeluk sowieso al niet meer. Meestal verspreid ik alles over 2 weekenden, het weekend voor en na mijn verjaardag. Zou ik iedereen op 1 dag gaan uitnodigen dan moet ik er een week of langer van herstellen en dat is het me niet waard.

Al met al heb ik ook zonder overige familie, vriend en vrienden een leuke, lekker minimalistische verjaardag gehad. Zo heeft jarig zijn in corona-quarantaine toch z’n voordelen 😉

Tot volgende week en stay safe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *