Over leven met Niet Aangeboren Hersenletsel
Week 1 in echte corona-quarantaine
Week 1 in echte corona-quarantaine

Week 1 in echte corona-quarantaine


Zoals de meesten van jullie weten, in ieder geval als jullie me op Instagram volgen, heb ik vorige week geen blog geschreven en is de laatste weekblog alweer 2 weken geleden. Dit omdat ik coronaklachten had die al mijn energie opslurpte. Hoe de eerste week in echte corona-quarantaine is gegaan, zal ik jullie vertellen.

Maandag

Op maandag had ik veel last van koorts en benauwdheid, daarnaast stresste ik hem behoorlijk omdat ik weet dat stress in combinatie met vermoeidheid bij mij vaak leidt tot een epileptische aanval. Ook al heb ik bijna 3 jaar geleden mijn laatste aanval gehad, toch was ik erg bang. Dus in overleg met mijn huisarts, ouders en vriend is besloten dat ik bij mijn ouders ging uitzieken. Zo zou er in ieder geval iemand in de buurt zijn mocht er iets mis gaan. Dus samen met mijn ouders in corona-quarantaine.

echte-corona-quarantaine-blogs-tot-op-zekere-hoogte
Dinsdag

Normaal gesproken ben ik op dinsdagen aan het werk, maar nu voelde ik me erg slecht. Na contact met mijn leidinggevende zou ik eerst goed uitzieken en na een week maar weer eens kijken. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn dagen bestonden alleen maar uit verplaatsen naar bed of bank of andersom en knuffelen met de poekies die mijn ouders hebben.

Woensdag

Woensdag, de derde dag in corona-quarantaine. Op woensdag was het eigenlijk hetzelfde verhaal als op de dinsdag. Nog koortsig, benauwd en heel erg vermoeid. Alsof er dikke blokken beton aan mijn benen hingen. Daarnaast kwam er nog bij dat ik niets meer rook of proefde. Gedurende de dag kwam ik niet verder dan slapen en Netflixen.

Donderdag

Donderdag besloot ik om met het afbouwen van de paracetamol te beginnen. Tot donderdag slikte ik nog 4x 2 tabletten paracetamol om de koorts de baas te zijn. Dat bleef nu stabiel, dus tijd om af te bouwen. Verder werd ik in de middag wat benauwder, dus nog rustiger aan doen zei de huisarts. Gelukkig werd het eind van de middag weer wat beter.

Vrijdag

Vrijdag de paracetamol nog verder afgebouwd en ook nu bleef de koorts stabiel en was het meer verhoging te noemen in plaats van echte koorts. Nog wel echt benauwd en moe, maar al wat meer energie om meer te doen dan alleen op bed of op de bank liggen. Al was dat nog steeds wel mijn hoofdactiviteit, maar nu kwam ook het puzzelen erbij. Wel even lekker om dat ’s ochtends te doen, wanneer mijn ouders aan het thuiswerken waren. Ook op het warmste moment van de dag eventjes buiten gezeten uit de wind. Het was zulk lekker weer en wat deed het me goed. Op naar het weekend in corona-quarantaine.

Niet-aangeboren-hersenletsel-en-werken-blog-tot-op-zekere-hoogte
Zaterdag

Zaterdag de paracetamol nog verder afgebouwd tot het minimale, alleen nog benauwd en smaak- en reukloos. Alhoewel de reuk bij vlagen een beetje terugkomt, maar eigenlijk alleen bij de sterke geuren van eten bijvoorbeeld. Ook vandaag weer even van het zonnetje genoten, moet toch wel een beetje vitamine D op doen. Verder gefacetimed met mijn broertje en z’n gezinnetje. Wat is mijn neefje toch alweer groot geworden en wat is hij beter te verstaan in vergelijking met een paar weken geleden. Genieten.

Zondag

Op zondag was ik 24 uur koortsvrij! Helaas nog wel benauwd en bij vlagen wat meer. Daarnaast komt het slijm in mijn longen wat beter los en verder nog steeds echt moe. ’s Ochtends merk ik nauwelijks iets van die fysieke vermoeidheid, maar hoe later het op de dag wordt, hoe vermoeider ik word. Weer tijd voor een middagslaapje dus. Sinds mijn revalidatie in 2013 niet meer zoveel middagdutjes gedaan als deze week. Verder vandaag veel gepuzzeld, het werkt toch wel mediterend of zo.

Om deze blog positief af te sluiten. Vandaag ben ik nog steeds koortsvrij en lijkt ook de benauwdheid beetje bij beetje af te nemen. De moeheid is er nog wel steeds even als het niet aanwezig zijn van het reuk- en smaakvermogen. Dat laatste is echt stom (understatement) als je moeder allemaal lekkere dingen kookt. Hopelijk gaat het herstel de komende dagen steeds beter en kan ik aan het eind van de week mijn werk weer rustig aan oppakken.

Fijne nieuwe week mensen! Hoe handelen jullie de thuisisolatie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *