Over leven met Niet Aangeboren Hersenletsel
Dagboek: werk, overprikkeling en rustmomenten
Dagboek: werk, overprikkeling en rustmomenten

Dagboek: werk, overprikkeling en rustmomenten


Het is weer maandag en omdat ik vorige week geen blog online heb geschreven, blik ik vandaag terug op vorige week. Een week met werk, overprikkeling en weinig rustmomenten.

Maandag

Inmiddels ben ik echt gestart met werk en dat was te zien in mijn werkplanning van deze week. Nu had ik dat expres allemaal wel ruim gepland, waardoor het ook wel veel leek. Hopelijk zou dat verderop in de week een beetje meevallen en zou ik iets minder uren maken dan er nu toe op papier stonden.

Het lukte me alleen niet om deze maandag een blog te schrijven. Daarvoor was het met werk al wat te druk. Niet per se qua aantal uren, maar ik begon de dag al vroeg met een Zoom overleg met mijn collega’s om de weekplanning te bespreken. En voor wie mij een beetje kent, neem ik al gauw wat teveel hooi op mijn vork. Maar, zeiden mijn collega’s, als dat allemaal niet zou lukken, dan hoefde ik het maar aan te geven en zouden ze me helpen. Super natuurlijk, maar het zou me wel lukken dacht ik.

Verder die maandag niet zoveel meer gedaan, alleen gewerkt en boodschappen gedaan. We moeten toch eten;)

Dinsdag

De dag gestart met werk, gelukkig zonder telefoontjes en digitale vergaderingen. Dus ik kon redelijk doorwerken, dat is toch een fijn gevoel altijd.

Na de lunch gestopt met werk en even lekker naar buiten gegaan om mijn hoofd leeg te maken. Deze week me voorgenomen om elke dag een stukje te wandelen, anders zit ik ook maar de hele dag binnen. Kan ook niet gezond zijn.

dagboek-werk-overprikkeling-en-rustmomenten-blogs-tot-op-zekere-hoogte
Woensdag

Vandaag de dag weer gestart met werk. Ik ben ’s ochtends toch op z’n scherpst. Vandaag alleen wel een beetje een dip dag. Super snel afgeleid en het tekstschrijven voor een bepaalde klant schoot maar niet op. Echt een inspiratieloze dag, heel frustrerend. Uiteindelijk, naar lang er tegenaan hikken, mijn collega maar gevraagd of hij een beginnetje kon maken wat betreft de tekst. Dan zou ik het later deze week wel verder uitwerken. Maar de werkdag toch een beetje met een klotegevoel afgesloten.

Om niet de hele dag een rot gevoel te houden, heb ik ’s middags een ommetje gemaakt. Een wat groter rondje deze keer. Het was zulk mooi weer, en ik moet zeggen, mijn humeur werd er echt beter van. Heerlijk.

Donderdag

Ook vandaag was het weer lekker weer, al waaide het wel wat hard. Ik moet zeggen, als het zonnetje ’s ochtends al door het raam van mijn werkkamertje schijnt, krijg ik toch meer energie om weer lekker te werken en me met schrijven bezig te houden.

Na een productieve werkochtend, had ik in de middag wat me-time ingepland. Wat dan? Nou, een paar weken voordat ik naar Groningen verhuisde, ben ik voor het laatst naar de kapper geweest. Het werd nu wel weer echt tijd om mijn highlights & lowlights te laten bijwerken. Ja, die heb ik omdat die de witte haren in mijn scheiding verbergen. Yes, ook ik word ouder;-).

Kapsel is goed geslaagd!

Anyway, ik vind het altijd spannend om naar een nieuwe kapper te gaan. Zeker wanneer je een aantal jaar dezelfde kapster hebt gehad, die precies weet wat jij wil en hoe je dat wilt. Maar ja, weer naar mijn kapster in Utrecht gaan is geen optie, vanwege het reizen. Dus op zoek naar een nieuwe kapper in Grunn. Na wat websites en reviews te hebben gelezen, vond ik er eentje en nog dichtbij ook! Haarsalon Laura (no spon) heeft me ontzettend goed geholpen. Mijn haar ziet er weer als nieuw uit en precies zoals ik het voor ogen had. Een nieuwe kapster is gevonden dus!

Vrijdag

Alweer vrijdag, de week zit er alweer bijna op. Na een paar uurtjes werken, had ik echt een weekend nodig. Na mijn werkuren ingevuld te hebben, zag ik tot mijn verbazing dat ik weer bijna 16 uur gewerkt had deze week. Iets wat ik echt niet meer wil, omdat het gewoon te veel van het goede is. Ik heb dat ook echt gemerkt in het weekend. Ik was bijvoorbeeld snel overprikkeld en nu ik er achteraf over nadenk, is dat eigenlijk elke dag van de week wel zo geweest. Het hele weekend heb ik dus echt nodig gehad om te herstellen. Gelukkig was er schaatsen op tv en door de moeheid was slapen ook echt geen probleem 😉

Focuspunt voor komende week: op tijd stoppen met werk, zodat ik ook nog wat energie kan bewaren voor andere dingen in mijn leven.

Wat is jullie focuspunt voor komende/deze week?


2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *