Over leven met Niet Aangeboren Hersenletsel
Mijn afvalreis en 1 jaar TOZH
Mijn afvalreis en 1 jaar TOZH

Mijn afvalreis en 1 jaar TOZH


In deze blog heb ik zoveel te vertellen, echte persoonlijke dingen zoals mijn afvalreis en ook vier ik het 1-jarig bestaan van Tot Op Zekere Hoogte!

Om maar met het laatste te beginnen: 1 jaar Tot Op Zekere Hoogte! Wat is het afgelopen jaar ontzettend snel gegaan en wat zijn er leuke dingen op mijn pad gekomen dankzij deze blog. Precies wat ik voor ogen had toen ik met Tot Op Zekere Hoogte begon. Lotgenoten meenemen in mijn verhaal over NAH met tips en tricks, met dagboeken over hoe ik met mijn NAH tegen dagelijkse dingen aanliep en nog steeds loop. De struggles met werk als iemand met hersenletsel.

brain-and-socials-balance-tot-op-zekere-hoogte

Dankzij de blog kan ik komend jaar wat meer betekenen voor mensen met NAH. Ik ga namelijk op vrijwillige basis samen met een ander lotgenootje een jongerengroep leiden door op regelmatige basis met elkaar rond de tafel te zitten (coronaproof) om met elkaar onze ervaringen NAH ervaringen te delen. En elkaar waar nodig te helpen, elkaar tips te geven en elkaar helpen zoeken naar oplossingen voor het probleem. Buiten deze blog is de 2e stap dus gezet. Ik heb er ongelooflijk veel zin in en misschien kan ik binnenkort ook een 3e stap met jullie delen. Stay tuned 😉

Uiteraard ga ik door met bloggen en ik zou ook daarbij graag jullie hulp willen inschakelen. Nu ik met deze blog wat meer bereik heb, wil ik jullie vragen welke onderwerpen/thema’s jullie graag terug zouden willen zien in de blog? De onderwerpen/thema’s mag je mailen naar info@totopzekerehoogte.nl, in mijn dm sliden via de Insta van Tot Op Zekere Hoogte of hieronder in de reacties achterlaten. Ik ben heel benieuwd!

Mijn afvalreis

Heel iets anders nu. Na mijn ongeluk in 2013 waarbij ik hersenletsel opliep ging ik gewoon door met sporten. Ik probeerde in ieder geval 1 keer in de week of te boksen of te wielrennen in de zomer of te schaatsen in de winter. Het schaatsen in de winter was vaak 2 keer in de week. 1 keer trainen en een paar dagen later 1 of 2 uurtjes lesgeven. Dat ging prima, totdat ik in 2015 een burn-out kreeg. Ik vroeg teveel van mezelf. Sporten lukte daarna niet meer regelmatig en zeker zomers niet. Ik ging in de winter wel door met schaatsen en lesgeven (1 uurtje in plaats van 2), maar in de zomer kwam het skydiven ervoor in de plaats. Dat was in mijn geval meer een hobby dan echt een sport.

Anyway, minder sporten en wel hetzelfde blijven eten, zorgde voor een geleidelijke gewichtstoename. Zo geleidelijk dat ik het eigenlijk pas vorig jaar echt opmerkte, toen ik een spijkerbroek moest kopen in een grotere maat. Ik schrok van het gewicht en voelde me sindsdien niet lekker in mijn vel zitten. Na wat aanrommelen met het schrappen van lekkernijen, het volgen van een koolhydraatarm dieet en het proberen van intermittent fasting, was ik ten einde raad. Want het hielp niet, de paar kilo die ik na die probeersels was kwijtgeraakt, kwamen er net zo hard weer aan.

En toen?

Toen kwam ik My Food Coach tegen in september van dit jaar. Ik zal niet helemaal uitleggen wat voor ‘dieet’ dit is, want dat gaat te lang duren. In ieder geval is het geen dieet, maar een gedragsverandering. In 12-13 weken ben je bezig om alles te eten wat je normaal ook eet, alleen schrijf je op in een app wat je eet om zo binnen je calorie budget te blijven. Echt waar, in die 13 weken ben ik een kleine 10kg afgevallen en zit ik sinds afgelopen vrijdag op mijn streefgewicht met een gezond BMI voor mijn leeftijd en lengte. Ik zit zoveel lekkerder in mijn vel nu en heb meer energie.

Nu heb ik me aangemeld voor het traject na de 12-weekse afvalreis; het Masterplan. Hierbij ga ik voor blijvend gewichtsbehoud en leer ik meer over de inname van voedingsstoffen die ik nodig heb. Ik ben zo blij dat ik deze stap heb genomen en ik merk nu al dat mijn eetgedrag echt veranderd is en ik meer geniet van de lekkere wat ‘ongezondere’ dingen. Een echte aanrader!

Tot slot

Tot slot wil ik nog een keer jullie hulp vragen: welke onderwerpen/thema’s zouden jullie graag terug willen zien in de blog? Schroom niet en mail ze naar info@totopzekerehoogte.nl, slide ze in mijn dm via de Insta van Tot Op Zekere Hoogte of laat je reactie hieronder in de reacties achter. Ik ben heel benieuwd! Thanks!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *