Over leven met Niet Aangeboren Hersenletsel
Isolatie: dubbele gevoelens
Isolatie: dubbele gevoelens

Isolatie: dubbele gevoelens


Het is zover. Nederlanders moeten voor zover mogelijk binnen blijven en thuis werken waar mogelijk. Scholen zijn dicht net als de kinderopvang en we moeten ons houden aan bepaalde richtlijnen om zo weinig mogelijk mensen aan te steken met het Corona virus (COVID-19). Want, ja dat is waar het om gaat, dat virus heeft ons in de macht, wat inhoudt: isolatie. Deze blog gaat dan ook over het verplicht, zoveel mogelijk, thuisblijven. 

Nu moet ik zeggen dat ik bij het woord ‘isolatie’ een beetje een dubbel gevoel heb. Omdat ik NAH heb, is het al vaak zo dat ik bewust rust moet nemen en dus thuis blijf om zo prikkels te voorkomen. Zeker doordeweeks als ik gewoon kapot ben van een ochtend werken en mijn sociale leven dus sowieso al niet plaatsvindt. In ‘isolatie’ thuis blijven is me dus niet vreemd en voelt mij op dit moment ook niet anders dan normaal. Het enige wat anders is dat ik nu niet zelf voor de isolatie heb gekozen, maar dat het ons Nederlanders in principe verplicht wordt. Daarnaast is het wat werk betreft anders dan normaal, omdat ik thuis werk (in ieder geval deze week) in plaats van op kantoor.

isolatie-dubbele-gevoelens-blogs-tot-op-zekere-hoogte
Isolatie en je omgeving

Mensen om me heen die geen NAH hebben, vragen zich af wat ze moeten doen. Ook al werken ze thuis, er is gewoon iets minder werk te doen dan wanneer je gewoon op kantoor zit te werken. Ze spreken zich dan ook uit over verveling, dat het sociale leven stil komt te staan en dat het leven al met al dus vrij saai wordt de komende 3 weken. Niets mis mee en super logisch allemaal, I feel yah, maar tot op zekere hoogte. Want zoals ik al zei, tot nu toe voelt het voor mij nog niet echt anders. Misschien dat dat in de komende weken wel gaat gebeuren hoor, we zullen zien.

Maar waar ik naartoe wil, misschien brengt deze isolatie wel een soort bewustwording bij kennissen, vrienden, familie of andere mensen. Mensen waarvan je weet dat die jouw ‘bewuste’ isolatie situatie soms niet begrijpen. Dat ze zich er uiteindelijk van bewust worden van ‘Hee, hier heeft Ruurdtje dus elke dag, week, maand of jaar mee te maken!’. Dit zou meer begrip kunnen meebrengen op jouw situatie. Nu moet ik erbij zeggen dat dat begrip er in mijn omgeving omgeving wel is. Alleen kan ik me voorstellen dat jij er als mede NAH’er wel degelijk mee te maken hebt.

Dus? Schiet te hulp!
lets-get-started-balancing-life-tot-op-zekere-hoogte

Dus wat kun je doen wanneer iemand in je omgeving tegen je zegt dat ze zich vervelen? Dat ze niet weten wat ze met deze isolatie aan moeten? Of hoe ze zich kunnen vermaken? Jij kunt deze mensen, als NAH’er, tips meegeven over hoe ze hun thuis isolatie makkelijker kunnen maken. Jij bent immers een pro in het vermaken van jezelf als je thuis zit om te herstellen van drukke dagen of momenten! Deel dus je ervaringen met de niet NAH’ers.

Hierbij een oproep aan mensen in mijn omgeving die de isolatie maar lastig vinden en willen weten hoe er makkelijk mee te dealen? Ik ben uiteraard bereid om mijn ‘bewuste isolatie’ ervaringen met jullie te delen!

Voor lotgenoten de vraag: hoe gaan jullie eigenlijk om met deze isolatie, die verplicht wordt door de overheid? Wat is er nu anders dan anders? Let me know!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *