Over leven met Niet Aangeboren Hersenletsel
Uitgerust na mijn vakantie? Ehm, tsja…
Uitgerust na mijn vakantie? Ehm, tsja…

Uitgerust na mijn vakantie? Ehm, tsja…


Vorige week had ik lekker een week vakantie. Ik was er zo aan toe, maar je hoort wel eens dat 1 week vakantie eigenlijk niet genoeg is om goed uit te rusten. Hoe ik dat heb ervaren lees je deze week.

Dus een week vakantie gehad, ben ik nu uitgerust? Tsja, wat kan ik zeggen. Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant had ik nog wel een weekje kunnen gebruiken.

Om te beginnen..

Maar om even goed te beginnen, deze vakantieweek deed me beseffen dat ik het echt nodig had na een halfjaar alleen maar bezig zijn en misschien moet ik er zelf even over gaan nadenken om een keer in de zoveel tijd een extra dagje in de week vrij te nemen. Bijvoorbeeld wanneer er een rustige week is op het werk. Zeker nu er tot de Kerst geen (nationale) feestdagen meer zijn.

Ik merk nu, na 2 dagen weer aan het werk te zijn geweest, dat die ene week vakantie eigenlijk niet echt genoeg was. Heb eigenlijk een beetje het gevoel dat ik nu pas echt wat rust ervaar, maar ja nu is die vakantie alweer voorbij. Zeker, ik ben tijdens de vrije week echt wel tot rust gekomen, maar misschien maar voor 75% ofzo. Om echt bij te tanken en die laatste 25% te kunnen bereiken, had ik misschien nog wel een extra weekje nodig gehad. Leermomentje!!

Tussendoor toch een vakantiekiekje – De Slufter (Texel)
Vliegen met mijn skydivematties – Skydive Texel
Ook iets om over na te denken..

Tegelijkertijd is het denk ik ook zo dat ik mijn vakantieweek ook wat anders had kunnen indelen. Ik had het zo kunnen indelen dat ik meer aan echt rusten toekwam. Maar ja, mijn hoofd werkt zo: ‘Yay, ik heb tijd! Nu heb ik even tijd om dit af te maken, om daar even mee bezig te zijn en om leuke dingen te doen, zoals lekker naar Texel rijden om te skydiven en te chillen!’. Wat dat betreft had ik de week dus anders kunnen indelen.;) Ik had misschien deze week beter op Texel kunnen blijven om vanaf daar weer aan het werk te gaan, ook al is de WiFi op de camping niet goed genoeg voor online meetings. Maar dan had ik waarschijnlijk wel meer rust gehad dan nu. Je begrijpt wel, ik heb het over mentale rust.

Op dit moment is het, na 2 dagen werken, alweer retedruk in mijn hoofd. Stom hè?! En dan heb ik vandaag nog een vrije dag ook! Toch heb ik het alweer het gevoel van ‘ik moet dit nog, ik moet dat nog en wanneer ga ik dat allemaal eens doen?’. Mijn vriend zou zeggen: ‘Je moet helemaal niiiiks!’ Maar toch heb ik er vanwege dat gevoel, bijna spijt van dat ik vorige week een week vrij had. Nog een puntje voor de volgende keer: eerst zorgen dat je een extra week/dag vrij hebt en dan de 1e week/dag de dingen doen die in je hoofd rondspoken, met tussendoor voldoende rust en dan de 2e week/dag alles op offline en helemaal tot rust komen. Misschien is dat de key? Ik weet het niet zo goed. Misschien maar gewoon proberen..?

Wat is jullie ervaring? Wat doen jullie om ervoor te zorgen dat je echt uitgerust van je vakantie of vrije dag terugkomt? Ik kan wel wat tips gebruiken 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *