Over leven met Niet Aangeboren Hersenletsel
Beware! Grote veranderingen op komst
Beware! Grote veranderingen op komst

Beware! Grote veranderingen op komst


Het verwerken grote veranderingen kan erg lastig zijn voor mensen met NAH. Ook bij mij is dat het geval. Bij dit soort grote veranderingen houd ik het liefst zelf de controle in de hand. Voor zover dat mogelijk is in ieder geval. In deze blog vertel ik jullie over de veranderingen die mij te wachten staan..

Vorige week aan het einde van de blog zei ik al dat ik alle tijd had om bijvoorbeeld vragen te beantwoorden. Dat ik alle tijd heb, komt omdat ik nog maar een weekje in dienst ben van het bedrijf waar ik voor werk. Helaas komt er een einde aan mijn werkzaamheden bij een bedrijf waar ik een jaar (een record met mijn NAH!) met heel veel plezier heb gewerkt.

tot-op-zekere-hoogte-future-is-good-2020

Geen werk meer dus, waardoor mijn structuur eigenlijk gewoon helemaal wegvalt. Het enige voordeel dat ik zag/zie, is dat ik niet meer te vermoeid ben om nog met vrienden af te spreken en ik kan nadenken wat mijn volgende stappen gaan zijn. Die stappen had ik eigenlijk al in mijn hoofd, maar ik zag ze niet zo rap op me af komen en dat maakt me bang.

Welke stappen dan?

Welke stappen ik dan in mijn hoofd had? Stappen die grote veranderingen teweegbrengen in mijn leven. Zoals mensen misschien weten, woon ik, sinds ik ging studeren, in het midden van het land. Dat is nu op de kop af 9 jaar geleden. Destijds heb ik gezegd dat ik nooit meer terug naar het noorden zou gaan, waar mijn familie woont. Nu na mijn ongeluk en nadat ik het coronavirus heb gehad, denk ik daar anders over. Misschien noemen ze dat echt volwassen worden, misschien ook niet, maar ik heb nu meer behoefte om dichter bij mijn familie te zijn dan vroeger. Daar komt bij dat ik voor de 2e keer tante ben geworden, en ik wil dat van dichterbij meemaken. Dus voor mezelf had ik al besloten dat ik weer naar het noorden terug zou verhuizen, maar pas wanneer ik daar een baan zou vinden. Het had ook helemaal geen haast, want het werk wat ik deed was helemaal prima. Eerst maar een baan, dan kijken of samenwonen met mijn vriend er in zit en dan een huis. Ik wilde het dit allemaal te zijner tijd doen en ‘on my own terms’.

Own terms? Hell no

Dat ‘on my own terms’ kan ik nu wel weglaten. Al gebeuren dingen misschien alsnog wel zoals ik het in mijn hoofd had, maar ik heb het gevoel dat ik de controle niet meer handen heb. In ieder geval niet zoals ik hem voor ogen had. Dat maakt me bang. Daarom vind ik de stappen die ik nu ga zetten eng worden, terwijl dat niet zo was toen ik het allemaal onder controle had. Natuurlijk, ik verheug me er nog steeds op om weer terug te gaan naar mijn roots, maar nu is het zonder baan, zonder huis en met minimale zekerheid. Ik weet, ik heb allemaal mensen die me steunen. Mijn vriend, mijn ouders enzovoort, maar ik heb het gevoel nu alsof ik 9 jaar van mijn hier opgebouwde leven ineens de rug toe keer in plaats van stap voor stap. De pleister er ineens vanaf trek, terwijl ik dit juist rustig aan wilde doen.

Aan de ene kant denk ik dat het allemaal wel goed komt, maar aan de andere kant ben ik nu echt bang voor de toekomst. Blijft het contact met de vrienden die ik zo dierbaar ben nu ik zo abrupt ga vertrekken? Blijft mijn relatie zo goed als hij nu is en vind ik een baan die goed bij me past? Ik weet het niet op dit moment en dat scares the shit out of me.

De eerste stap is in ieder geval gezet. De huur van mijn studiootje is opgezegd. Nu moet ik me voorbereiden op de rest, en snel.

beware-grote-veranderingen-incoming-blogs-tot-op-zekere-hoogte

Zijn dit soort snelle en grote veranderingen jullie ook overkomen? Hebben jullie tips om weer enigszins controle te krijgen over deze veranderingen? Ik hoor het echt heel graag van jullie! Ik heb het hard nodig.


2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *