2020: zoeken naar balans
2020: zoeken naar balans

2020: zoeken naar balans


De eerste volle week van het nieuwe jaar, de eerste week van dit jaar weer de hele week werken en weer een beetje nadenken over hoe dit jaar gaat verlopen. Wat staat me te wachten? Waar ga ik tegenaan lopen de komende tijd? Zal ik dit jaar de echte balans kunnen vinden tussen die werk, sport en sociaal leven? Allemaal zaken waar ik nu al over nadenk. Eigenlijk best dom, want niemand kan de toekomst voorspellen, het kost me overbodige energie en ik kan er zelf heel wat aan doen afhankelijk van de keuzes die ik ga maken dit jaar. Hmm..

De belangrijkste dingen waar ik het in deze blog over wil hebben, komen in de intro al naar voren. Voornamelijk het ding: hoe vind ik dit jaar de balans tussen werk, sport en sociaal leven. Maar eerst wil ik even vertellen over mijn laatste week van 2019.

Het laatste stukje 2019

Natuurlijk waren daar de feestdagen, maar ook iets wat ik nog nooit eerder had gedaan. Tussen kerst en oud & nieuw, heb ik een nacht doorgebracht in een hotel. Gewoon om prikkels te vermijden. Nu zul je denken, die prikkels die kun je toch ook vermijden wanneer je gewoon chill thuis op de bank ligt te Netflixen en je eten gewoon laat bezorgen? True, maar dan heb je alsnog al je eigen spullen om je heen, en neem je toch niet echt de rust die je nodig hebt. Tenminste zo ervaar ik het. Want zeg nou zelf, eventjes op de bank liggen omdat bijvoorbeeld moe ben na het werk, dat lukt nog wel. Maar een hele dag op de bank liggen, zorgt bij mij uiteindelijk voor verveling. Daarnaast ben ik niet zo goed in het bingewatchen van series.

uitrusten-met-nah-in-2020-tot-op-zekere-hoogte
Naar een hotel

Dus een hotel was voor mij een oplossing. Om mezelf te ‘pamperen’ had ik een wat luxere kamer geboekt dan ik normaal gesproken zou doen. Inderdaad eentje met een kingsize bed en een heerlijke whirlpool. Serieus van die 2 dingen heb ik optimaal gebruik gemaakt! Van mijn bovenbuurvrouw (thuis) kreeg ik een bruisbal voor in bad, ja ja in de vorm van de Kerstman en heb ik heerlijk zitten lezen in bad.

Verder had ik gevraagd om een rustige kamer met uitzicht. Zo dat kreeg ik hoor! Ik zat op de 13e verdieping en ik had super uitzicht over de weilanden en een fantastische zonsondergang. Daarnaast had ik geen zin om voor het avondeten naar beneden te moeten, dus heb ik roomservice besteld. Heeeeerlijk. Ik raad het iedereen aan en als ik oud & nieuw dit jaar weer zonder familie vier, ga ik weer een hotel boeken de nacht voor Oudjaarsdag.

To-do in 2020

But now, terug naar nu. Ook al zei ik in de vorige blog dat ik niet aan goede voornemens doe, er is toch iets waar ik in 2020 iets aan wil doen. Sinds de laatste 3 maanden van 2019, dus sinds ik weer werk, is de balans in mijn leven even weg. In de zin van werk op 1 en de rest (sport en leuke dingen doen met vrienden) stond op een laag pitje. Een heel laag pitje. Niet alleen omdat ik er geen tijd voor had, maar vaak ook omdat ik te moe was en nog steeds ben.

brain-and-socials-balance-tot-op-zekere-hoogte

Dit jaar wil ik beste vrienden worden met ‘balans’. Nee, dan heb ik het niet over balans in gewicht en voeding (that’s all good), maar hoe combineer ik werken, met sporten en daarnaast nog vrienden, familie en niet onbelangrijk mijn vriend zien? Helemaal uitgevogeld heb ik dat nog niet, maar ik ga wel proberen sport te combineren met werk.

Balans, balans, balans

Huh hoe dan zul je denken? Nou, nu is het zo dat ik als ik thuiskom van werk, meteen op de bank plof. Wanneer ik dan zit (of lig) kan ik mezelf moeilijk motiveren om ’s avonds nog te gaan sporten. Wat ik nu wil gaan proberen, is om 1 dag in de week meteen na het werken door te gaan naar het zwembad. Dit met de insteek elke minuut dat ik zwem telt. Dus in plaats van alleen de maandagochtend, dan zwem ik samen met een vriendin, beweeg ik dan in ieder geval 2 keer in de week. Lukt het een keer niet, geen man overboord, de week erna weer een nieuwe kans.

Zo hoop ik stukje bij beetje weer een balans in mijn leven te krijgen, te beginnen met meer bewegen. Want van werken op kantoor krijg je een zit kont in plaats van een mooie gespierde 😉

Hoe houden jullie een balans in de dingen die je doet of het nu om werk, sport of sociaal leven gaat? Laat het weten in de comments!

lets-get-started-balancing-life-tot-op-zekere-hoogte

Meer weten over mijn leven met NAH? Lees de andere blogs hier

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *