Over leven met Niet Aangeboren Hersenletsel
Verjaardag, vermoeidheid & vogeltjes
Verjaardag, vermoeidheid & vogeltjes

Verjaardag, vermoeidheid & vogeltjes


De afgelopen week stond vooral in het teken van mijn verjaardag. Maar natuurlijk kwamen er ook andere dingen voorbij. Wat? Ik deel het vandaag met jullie.

Allereerst afgelopen weekend: het Paasweekend. Heerlijk die extra vrije dag op maandag. Iets waar ik echt aan toe was en het kwam ook niet ongelegen, want ik op 1e Paasdag jarig. Die extra rust op maandag kon ik dus echt goed gebruiken.

1e Paasdag: mijn verjaardag

Want man, wat kost zo’n verjaardag veel energie. Ik verbaas me er elk jaar weer over. Ook al was dit mijn 2e verjaardag in coroningstijd en ik toch niet veel bezoek mocht ontvangen, was het toch een echte prikkeldag. Gelukkig werd me veel uit handen genomen en hoefde ik van mezelf alleen de taart te regelen.

Mijn verjaardag zou namelijk bij mijn ouders plaatsvinden. Zaterdag ging ik daarheen met mijn vriend, waar mijn verjaardagsweekend begonnen in de jacuzzi. Heerlijk! Zondag was het dan echt mijn verjaardag en die hebben we gevierd met een Paasbrunch. Ook mijn schoonzusje kwam langs met mijn neefje en nichtje. Misschien niet coronaproof, maar we zijn allemaal 1 familie en we waren allemaal zonder klachten.

Eind van de middag zijn we weer naar huis gereden met een tussenstop. Want ja, beppe verdiende ook een taartje op mijn verjaardag!

dagboek-verjaardag-vermoeidheid-&-vogeltjes-blogs-tot-op-zekere-hoogte-tjiftjaf
Spot de tjiftjaf
dagboek-verjaardag-vermoeidheid-&-vogeltjes-blogs-tot-op-zekere-hoogte-zwartkop
Spot de zwartkop
2e Paasdag – vermoeidheid slaat toe

Maandag was echt een rustdag. Ik merkte maar weer hoeveel energie zo’n verjaardag kost. Ook al had ik het meeste uitbesteedt en hoefde ik verder niets te doen. Toch was ik echt toe aan zo weinig mogelijk prikkels en gelukkig had mijn vriend hetzelfde plan. De vermoeidheid was real. Dus heerlijk gechillt, ook al hadden we van te voren iets anders bedacht, namelijk naar een vogelkijkhut gaan als laatste onderdeel van mijn verjaardagsweekend.

In to vogeltjes

De laatste tijd ben ik naast wandelen, helemaal in to ‘vogelen’. Ik heb altijd al een fascinatie voor vogels gehad, met name voor roofvogels. Elke soort. In de auto zie ik ze ook altijd bidden, langs paaltjes langs de weg of zwevend op de termiek. Alleen heb ik tegenwoordig mijn oogkleppen afgedaan en ben ik ook geïnteresseerd in andere soorten vogels. 2 weken terug ben ik bijvoorbeeld met 2 vogelaars het Lauwersmeergebied in geweest. Die dag heb ik zoveel geleerd en bleek ik al heel veel vogels te herkennen aan het geluid, aan het verenkleed als ik ze van veraf zag en wat betreft het vlieggedrag.

Ook nu ik dagelijks probeer te wandelen, zie ik de vogels overal. Alsof ik er nu onbewust oog voor heb ofzo. De laatste dagen heb ik hier in de buurt al heel veel (zang)vogels gespot die ik nooit eerder in mijn leven gezien had. Het zijn veel vogels die vanuit hun overwinteringsgebied naar Nederland vliegen om te broeden. Ik vind het echt fascinerend om te zien en ze te herkennen. Het zorgt ervoor dat ik met een hele blije bakkes thuis kom en dan van mijn vriend te horen krijg: ‘Heb je weer leuke vogeltjes gezien? Ik ben blij voor je schat.’ Hij kan genieten van mijn genietmomentjes van eigenlijk een simpele vogel en daar ben ik heel blij om =D.

Dus ik ga lekker door met mijn dagelijkse wandelingetjes en het vogeltjes kieken, ondanks dat het weer op dit moment guur en koud is. Want inderdaad, april doet wat ie wil, maar ‘ik bin net fan sûker toch seker!’ Fijne week!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *