Over leven met Niet Aangeboren Hersenletsel
Dagboek: zoeken naar balans
Dagboek: zoeken naar balans

Dagboek: zoeken naar balans


Het eerste kwartaal van 2021 is alweer bijna voorbij en de lente is nu echt aangebroken! Tijd om de balans op te maken, want de afgelopen weken worstelde ik wel met iets. Weten wat? Lees dan gauw verder!

Een kwart van dit jaar zit er alweer op en, ondanks de verlengde coroningsmaatregelen, zijn er de afgelopen maanden toch best veel leuke dingen gebeurd. Toch struggle ik de laatste weken met iets wat te maken heeft met mijn NAH. Dus tijd om de balans op te maken.

Is de balans weg?

Over balans gesproken, dat is precies waarmee ik struggle. De laatste weken merk ik dat ik mijn balans tussen rust en drukte wat kwijtraak of misschien al kwijtgeraakt ben. Welke van de 2 het is daar ben ik nog niet uit, maar ik weet wel dat er iets moet gaan veranderen. Het is zaak dat ik de komende maanden wat meer tijd neem voor mezelf. Als in: even pas op de plaats maken.  

Ik heb namelijk het gevoel dat ik de laatste maanden wat teveel hooi op mijn vork heb genomen. Een typisch gevalletje van NAH, haha. Je denkt dat je wel wat tijd over hebt, dat je nog wel iets anders er wel even bij kunt pakken. Want ja, de laatste tijd gaat alles zo goed! Alleen als je dan toch wat beter gaat opletten, zie je dat je vermoeider bent dan je denkt en dat je dingen moet gaan loslaten.

Dagboek-zoeken-naar-balans-blogs-tot-op-zekere-hoogte

De laatste weken heb ik beter opgelet en kwam ik er inderdaad weer achter dat ik teveel doe de laatste tijd. Vooral als het gaat om werk en allerlei andere klusjes. Het is fijn dat je werk gewaardeerd wordt en het gevoel dat mensen je vertrouwen met hun teksten is heel fijn om te hebben! Ik ben daar zo dankbaar voor en dat wil ik ook echt blijven doen. Alleen zorgt het op dit moment weer even voor te veel druk op mijn schouders, waardoor ik er geen energie voor heb. Hoe leuk ik het ook vind. Andere klusjes blijven daardoor liggen. Wat weer zorgt voor chaos in m’n hoofd.

Weer zoeken naar balans

Het is dus tijd dat ik mezelf weer wat beperkingen opleg. Maar hoe? Het plan is me alleen bezig te houden met het werk voor mijn werkgever en andere klusjes even te laten voor wat ze zijn. Dat komt op een later moment wel weer, als ik weer de energie gevonden heb. Voor nu: tijd maken voor ontspanning en rust.

Gelukkig heb ik nu alle lopende zaken afgerond en kan ik bijna beginnen met het aan mezelf denken. Waarom bijna? Nou, ik heb een beetje het gevoel dat ik dat me daar na komend weekend pas mee bezig kan houden, vanwege mijn verjaardag a.s. weekend. Mijn 2e verjaardag in coroningstijd, maar nu gelukkig zonder klachten. Want ja, vorig jaar zat ik in quarantaine omdat ik corona had.

Alhoewel ik er voor zou kunnen kiezen om mijn verjaardag over te slaan, voelt dat naar mijn familie toe niet helemaal eerlijk. Dus dat wordt dan toch een verjaardagsweekend. Wat ik gat doen om het toch rustig te houden: niet teveel bezoek ontvangen (dat mag toch niet van onze overheid), het bezoek verspreiden over het hele paasweekend om toch rust in te kunnen plannen en als laatste: dingen delegeren. En in dat laatste ben ik niet zo goed, dus wish me luck! 😀

Voor nu ga ik even lekker genieten van het mooie weer en me later maar weer druk maken over andere dingen #woensdagevengeenwandeldagmaarselfcaredag.

Hoe zit het met de balans bij jullie?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *