Over leven met Niet Aangeboren Hersenletsel
Op zoek naar rustmomenten
Op zoek naar rustmomenten

Op zoek naar rustmomenten

In een vorige blog, in aanloop naar de decembermaand, had ik het al over rustmomenten zoeken tijdens de feestdagen. Alleen is het ook buiten die feestdagen zaak om de nodige rust te nemen. Iets wat mij de laatste weken niet zo makkelijk af gaat. In deze blog lees je hoe ik op zoek ging naar rustmomenten.

De laatste weken gebeurde er veel, gelukkig veel positieve dingen, wat ook weer positieve energie geeft. Toch kwamen er wat dingen tussendoor wat impact had op de rustmomenten gedurende de weken. Zo ging ik soms de volgende dag vermoeider naar mijn werk dan anders en was ik dus minder productief. In ieder geval dat vond ik. Misschien viel het wel mee, maar toch. Hoe ik mijn rustmomenten soms wel heb kunnen pakken? Komt ie..

op-zoek-naar-rustmomenten-blogs-tot-op-zekere-hoogte
Hoe pak je je rustmomenten in een drukke tijd?

Tijdens de feestdagen heb ik een dag en een nacht in een hotel geslapen om me zo prikkelvrij op te laden. Dit is nu echt geen optie, sowieso omdat dat veel te duur is en omdat ik gewoon wel mijn werk heb doordeweeks. Wat ik dan wel doe?

  1. Televisie kijken, maar wel met het geluid wat zachter. Ik kijk dan ook echt geen programma’s waarbij ik moet opletten of nadenken. Netflix zet ik ook wel eens aan, maar dan vaak voor een film. Niet voor een serie, want de series die ik vaak kijk, zijn van die nadenk series.
  2. Het liefst ga ik een paar uurtjes op de bank liggen na het werk en luister ik naar een grappige podcast. Aanraders zijn de ‘Zelfspodcast’ van Sander Schimmelpenninck & Jaap Reezema en ‘Man, man, man de podcast’. Allebei de podcast gaan over zaken die ze meemaken in het leven en beide podcasts zijn vooral erg grappig door het geouwehoer. Houd ik van.
  3. Daarnaast speur ik ook Youtube wel eens af. Soms voor een leuke, interessante vlog, soms gewoon zonder doel.
  4. Een boek lezen doe ik ook wel eens, maar ik moet zeggen dat dat er de laatste tijd niet van komt. Misschien maar weer wat meer oppakken, want het werkt super ontspannend.
  5. Met mooi weer, maak ik een wandelingetje of ik rijd na mijn werk meteen naar het zwembad om een paar baantjes te trekken. Soms is dit een kwartiertje, soms een halfuur tot een uur, maar goed bewegen is bewegen 😉
  6. Als ik echt heel moe ben, duik ik vaak even een paar uurtjes mijn bed in. Soms val ik in slaap, soms niet. Het gezegde ‘Slaap je niet, rust je toch’ houd ik dan maar in mijn achterhoofd.
op-zoek-naar-rustmomenten-blogs-tot-op-zekere-hoogte

Hoe pakken jullie je rustmomenten en wat doe jullie tijdens deze rust? Let me know!

Meer weten over mijn leven met NAH? Lees de andere blogs hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *