It’s beginning to look a lot like…2020
It’s beginning to look a lot like…2020

It’s beginning to look a lot like…2020


De Kerstdagen zijn weer voorbij, het einde van het jaar is aanstaande en mensen zijn alweer bezig met goede voornemens voor 2020. Goede voornemens doe ik niet aan, voor een nieuw jaar heb ik genoeg aan leuke en mooie herinneringen en een goede gezondheid. Aan die dingen kun je zelf veel doen. Ze komen niet zomaar naar je toe gevlogen en dat geldt ook voor NAH. Als je je daar niet tot op zekere hoogte mee bezig bent, dan gaat het niet goed. In deze korte blog wil ik het daarover hebben.

De kerstdagen heb ik bij mijn ouders doorgebracht en ik moet zeggen, dat was heerlijk. Alle dingen waar ik normaal gesproken zelf verantwoordelijk voor ben, zoals eten koken en de was doen etc. hoefde ik nu even een paar dagen niet aan te denken. In plaats daarvan kon ik gewoon genieten van mijn dierbaren om me heen en wat andere leuke dingen doen.

Zo ben ik naar het Nederlands Kampioenschap Afstanden geweest in Thialf, heb ik zelf ook weer even geschaatst in Leeuwarden en heb ik daarna een aantal dagen doorgebracht bij mijn vriend. Helemaal geen spijt van, maar toen ik gisteren thuis kwam, voelde ik me toch erg moe. Op zich helemaal logisch, maar toch was het deze keer anders. Ik voelde me deze keer niet alleen mentaal moe, maar ook voelde mijn lichaam als een zoutzak. Alsof ik toch weer wat te veel over mijn eigen grenzen gegaan. Grenzen die ik de afgelopen 6 jaar heel veel beter heb leren kennen.

Misschien kan dat een leermoment zijn. Dat ik de feestdagen voor volgend jaar toch anders in ga delen met nog meer rust en door nog meer dingen te skippen. Misschien maar een vakantietje ofzo. Lijkt me een goed voornemen! Oh nee, daar deed ik niet aan.

Tot slot: maak iets heel moois van het nieuwe jaar, geniet en probeer de positieve punten uit elke dag te halen ook al is die dag een slechte geweest. Kleine positieve punten zijn er altijd! Alvast een heel gelukkig en gezond 2020 gewenst!

Verder ben ik heel benieuwd hoe jullie feestdagen zijn geweest. Zijn jullie tegen dingen aangelopen, dingen die je van te voren niet had voorzien? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Meer weten over mijn leven met NAH? Lees de andere blogs hier

tot-op-zekere-hoogte-future-is-good-2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *