Dagboek: winter, winter en nog eens winter!
Dagboek: winter, winter en nog eens winter!

Dagboek: winter, winter en nog eens winter!


Winter, winter en nog eens winter. Dat was het vorige week en wat heb ik ervan genoten! Wat ik allemaal gedaan heb? Ik ga het je vertellen.

Woensdag

Zo, nog wel even wennen hoor dat ik mijn blogs nu halverwege de week schrijf. Hopelijk verwart het jullie niet teveel? In ieder geval was deze woensdag een andere woensdag dan anders. In plaats van dat ik vrij was, ging ik vandaag even een paar uurtjes werken. Ik had een paar opdrachten en die wilde ik graag afmaken. Daarnaast kreeg ik natuurlijk alles mee van de ijsgroei en door alvast wat vooruit te werken, dacht ik dat ik aan het eind van de week wat korter kon werken. Om daarna lekker van de winter te genieten. Dus geen woensdagwandeldag.

Donderdag

Donderdag was een lekker werkdagje en na de lunch heb ik een klein ommetje gemaakt. Ik vind dat zo lekker om te doen na het werk. Zo maak ik mijn hoofd leeg van de werkprikkels en kan ik mijn gedachten ordenen. Heerlijk.

Vrijdag

Vrijdag was een werkdag, maar net iets anders ingedeeld dan anders. Normaal gesproken werk ik altijd ’s ochtends, want dan heb ik vaak de meeste energie. Maar ik wilde deze keer testen of ik ook ’s middags de energie had om te werken. Alleen niet door ’s ochtends helemaal niets te doen. Dus vrijdagochtend heb ik mijn wandelochtend gehad met 2 andere wandelmaatjes. Een tochtje door een winters landschap met een strakblauwe lucht en een zonnetje. Tussendoor konden we een koffietje halen, wat een genot!

Aan het eind van de middag heb ik nog een paar uurtjes gewerkt. Tot mijn verbazing ging dat eigenlijk best wel goed! Misschien krijg ik door de frisse lucht van de ochtend toch meer werk gedaan ofzo. Ik ga het zeker nog eens proberen. Goed voor de hersentjes om de dagelijkste sleur even een dag per week te veranderen.

Zaterdag

Oké, zaterdag werd het echt tijd om zelf eens het natuurijs op te zoeken. De hele week had ik last van FOMO en wilde ik zo graag gaan schaatsen. Maar ja, door gebrek aan energie vanwege werk ging dat helaas niet. Dus zaterdag was dé dag!

Ook mijn vriend ging schaatsen met vrienden, dus hij zette mij bij mijn oma in Friesland af, waar mijn moeder al op me wachtte. We zouden namelijk samen toeren over het Tjeukemeer. Wat heb ik genoten. Het ijs was fenomenaal, het weer was prachtig en het ging echt goed. En belangrijker nog: ik heb totaal geen last gehad van mijn rug! Wat ben ik blij dat ik dit jaar toch nog even heb kunnen schaatsen. Nu helaas weer wachten tot de volgende natuurijs periode.

winter-winter-en-nog-eens-winter-tjeukemeer-blogs-tot-op-zekere-hoogte
Zondag

Dit was een lekkere rustdag. Ik had een beetje gezonde spierpijn van het schaatsen, maar ik had gelukkig niet teveel last. Verder was er nog schaatsen op tv en heb ik ’s ochtends nog een lekkere wandeling gemaakt voordat het bewolkt en regenachtig zou gaan worden.

Maandag

Weer aan het werk. Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd op maandag echt weer even moet schakelen. Gelukkig was er wat werk betreft genoeg te doen, dus ik zat er deze keer al weer gauw lekker in.

Dinsdag

Vandaag weer gewerkt en deze keer ook een opdracht erbij waarbij ik wat vooronderzoek moest doen. Na het werk heb ik nog een klein ommetje gemaakt, met de nadruk op klein. Wat een bagger weer was het hier.

Wat een fijn eerste deel van de week was het. Nu tijdens het vrij gure weer van vandaag, probeer nog maar even lekker na te genieten van de winterse, ijzige daagjes.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *