Over leven met Niet Aangeboren Hersenletsel
Dagboek NAH: domme actie
Dagboek NAH: domme actie

Dagboek NAH: domme actie


Ondanks dat ik het gevoel heb dat het pas kort geleden is dat ik een blog geplaatst heb, wil ik jullie toch meenemen in één van de grootste struggles van de afgelopen dagen. Ik had een heel, heel erg domme actie..

Hoe dan? Zonder er teveel over uit te weiden, ik heb iets op de automatische piloot gedaan, wat ik eigenlijk niet had moeten doen. Ik sloeg het advies van mijn vriend in de wind, zonder dat ik er erg in had. Dat was dom en het had niet gehoeven als ik goed had geluisterd naar mijn vriend. Het was eigenlijk een beetje zoals het Friese spreekwoord zegt: ‘Ik harke wol, mar ik lústere net’. Ik had het advies van mijn vriend ter harte genomen. Alleen het niet goed opgeslagen en er daarna niet meer over nagedacht. Alsof het advies van mijn vriend uit de trechter in mijn hoofd is gevallen, of opgeslagen is in het verkeerde laatje in mijn hersenen. Ik weet het niet. Ik weet alleen dat ik me achteraf super stom voelde. Zo dom dat ik in een huilbui uitbarstte en het van me af moest schrijven.

Ook vandaag kan ik er nog steeds met mijn hoofd niet bij. Het bewijst maar weer wat NAH met je doet. Ik kon mijn vriend in eerste instantie ook niet goed uitleggen waarom ik het zo had gedaan, terwijl hij duidelijk had gezegd dat het beter was om op uitsluitsel te wachten. Uiteindelijk lukte dat wel en begreep ie het gelukkig beter. Maar als het voor mij al lastig is om te begrijpen, hoe zou hij het dan wel ineens kunnen begrijpen?

Wat nu?

Omdat het zo lang geleden is dat ik zo’n actie heb gemaakt, weet ik zo één, twee, drie ook geen goede oplossing om zoiets de volgende keer te voorkomen. Misschien het advies van mijn vriend op een briefje schrijven en dat op een zichtbare plek leggen? We weten het beide niet zo goed. Hebben jullie tips? Zet ze hieronder in de reacties of stuur een berichtje via de Instagram van Tot Op Zekere Hoogte!!

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties 🙂


Eén reactie

  1. Wilma

    Hee ruurdtje, ook dit weer heel herkenbaar. Wel horen maar niks mee doen lekker zelf weten wat goed voor je is. Ik heb geleerd om toch maar eens te luisteren naar mijn man. Dat voldoet prima, als hij is zegt dank ik er gewoon even overna en besluit toch zijn raad op te volgen. Vaak is het het beste maar ik kan ook dwars zijn en toch m’n eigen ding, achteraf is dat dan veel te veel geweest. Kus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.